Voor- en nadelen spanplafond

Plafondwerkzaamheden?
Piet komt graag bij je langs!

Vrijblijvende offertes,
geen kleine lettertjes.

Vergelijk offertes,
maak je keuze

Voor de aanschaf

Het aanschaffen van een spanplafond heeft een groot aantal voordelen. Maar ook zijn er een aantal punten waar je van te voren goed over moet nadenken om tot een goed besluit te komen.

Voordelen

Een spanplafond heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten plafond. Het grootste voordeel is de minimale impact die de plaatsing van het plafond heeft. Bij veel andere opties, moet de ruimte helemaal leeg gemaakt worden en wordt alles afgedekt. Bij het spanplafond kunnen de meeste meubels gewoon blijven staan. Er komt geen pleisterwerk of ander materiaal bij kijken waarvoor de kamer beschermd moet worden. Daarnaast is de klus in veel gevallen al binnen één dag geklaard. Het heeft geen droogtijd nodig en is dus ook direct helemaal klaar.

Een ander voordeel is het indelen van de verlichting. Door het aanbrengen van spotjes kun je een uniek plafond maken, dat helemaal is afgesteld op jouw wensen. Door de ingebouwde spotjes krijg je een strak en modern plafond.

De keuzes voor de verschillende soorten spanplafonds waren in het verleden nogal beperkt. In veel gevallen werd enkel een glanzende witte versie aangeboden. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten en afwerkingen, waardoor er altijd wel iets voor jou tussen zit. En zo niet, dan kun je altijd nog een spanplafond laten bedrukken met je eigen motief of opdruk.

Nadelen

Om het direct nadelen te noemen, gaat wellicht wat ver, maar zijn een aantal punten waar je wel goed over moet nadenken voor dat je een spanplafond aanschaft.

Er wordt aangeraden om een spanplafond te allen tijde door een vakman te laten plaatsen, dus ook het voorbereidende werk. In sommige gevallen kun je gebruik maken van een gereduceerd tarief als je zelf zorgt voor het frame aan het plafond. Het plaatsen van het frame gaat daarbij wel ontzettend precies en een kleine afwijking kan al zorgen voor het niet kunne plaatsen van het doek. Je bent dus afhankelijk van een specialist.

Een ander nadeel is dat je van te voren goed moet bedenken hoe en waar je de verlichting wilt laten plaatsen. Er kunnen namelijk geen externe (hangende) lampen opgehangen worden aan het spanplafond. Zodra het plafond bevestigd is, kan er qua verlichting dus ook vrijwel niets meer aangepast worden.

Als laatste is het goed om te bedenken dat bij een beschadiging aan het spanplafond, deze niet plaatselijk gerepareerd kan worden. In dat geval zal het gehele doek vervangen moeten worden. In de praktijk zal dit echter niet heel vaak voorkomen, aangezien het materiaal ontzettend sterk is en niet zomaar beschadigd zal raken.

Advies

Heb je nog vragen over het spanplafond? Of wil je advies van één van de ervaren specialisten uit het netwerk van Piet Fikst ‘t? Voel dan het contactformulier in en er wordt, geheel vrijblijvend, contact met je opgenomen.

A construction contractor installs a stretch ceiling in a apartment.

Vertel ons alles over je klus, dan komen wij je helpen!

Ben je een vakman?

Piet Fikst 't helpt je om nieuwe opdrachten te vinden.

Schrijf je nu in »

Trots onderdeel van Fikst 't