Spanplafond in Dronten

Plafondwerkzaamheden?
Piet komt graag bij je langs!

Vrijblijvende offertes,
geen kleine lettertjes.

Vergelijk offertes,
maak je keuze

Waarom Piet Fikst 't?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw plafond in Dronten en niet op een heel ingrijpende verbouwing zit te wachten, dan zul je al snel bij een spanplafond uitkomen. Door het relatief eenvoudig aanbrengen en het strakke, moderne resultaat, kiezen steeds meer mensen uit Dronten voor een spanplafond. Maar wat is een spanplafond precies? En waar moet ik rekening mee houden? Op deze pagina geeft Piet Fikst ’t antwoord op je vragen. Benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw huis in Dronten zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons en wij zorgen dat je in contact komt met een vakman uit Dronten van Piet Fikst ‘t.

Spanplafond slaapkamer

Spanplafond plaatsen

Zoals hierboven ook aangegeven, is het aanbrengen van een spanplafond in Dronten een klus met een minimale impact qua verbouwen. Grote meubels kunnen tijdens het plaatsen van het spanplafond in Dronten in veel gevallen zelfs blijven staan in de ruimte.
Om het spanplafond goed te kunnen plaatsen, zal er eerst een frame van houten balken tegen het plafond geplaatst worden. Op het moment dat het frame stevig bevestigd is, kan het doek hierover gespannen worden. De hoeken, dus de overgang van plafond – muur, worden afwerkt met een sierlijst.
Naar wens kunnen, verdeeld over het hele plafond, ook spotjes en lampen toegevoegd worden. Het is aan te raden om dit voor aanschaf van het spanplafond goed te bedenken, want zodra het plafond hangt is het lastig om hier nog wijzigingen in aan te brengen of lampen toe te voegen.
Het wordt afgeraden om het spanplafond zelf te plaatsen, als je hier geen ervaring mee hebt.
De vakmensen van Piet Fikst ’t uit Dronten kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze. Vul hiervoor vrijblijvend ons contactformulier in

Plaatspagina 2-1

Klaar om meer te ontdekken?

Ben je op zoek naar een nieuw spanplafond? Neem gerust contact op. Na het invullen van je gegevens krijg je vrijblijvend diverse offertes van de beste vakmannen uit jouw regio. Zo kun je thuis kiezen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding voor je nieuwe spanplafond.

Plaatspagina 2-2
Plaatspagina 2-3

De verschillende opties

Net als bij heel veel andere producten, kun je ook bij de spanplafonds in Dronten kieze uit verschillende mogelijkheden en opties. Qua materiaal zijn er twee soorten plafond waaruit je in Dronten kunt kiezen: een spanplafond van PVC of een spanplafond van polyester.

Het polyester spanplafond wordt onder kamertemperatuur aangebracht. Het doek wordt op maat gesneden, waarbij het formaat iets groter is dan het plafond. Zodra het doek over frame is gespannen en helemaal strak staat, kan met een scherp mes het overtollige materiaal weggesneden worden. Als laatste afwerking worden nu de sierlijsten en spotjes aangebracht en klaar is je plafond.

Voor het aanbrengen van PVC spanplafond wordt gebruik gemaakt van warmte. Door het doek te verwarmen (40 – 50 °C) wordt dit soepel en kan dit bevestigd worden over het frame. Wanneer het doek weer afkoelt naar kamertemperatuur, zal het doek straktrekken en zichzelf op die manier spannen. Net als bij het polyester doek, kan ook hierbij weer gekozen worden voor verlichting en sierlijsten om het plafond af te maken.

Een andere optie is een akoestisch doek. Wanneer je een gehorige kamer hebt of in een kantoorruimte in Dronten met een galm zit, is dit het overwegen waard. Het doek is zo opgebouwd dat geluidstrillingen worden opgevangen, in plaats van teruggekaatst. Op die manier zal er minder galm in de ruimt ontstaan.

De laatste optie die kort belicht wordt, is het lichtplafond. De naam verraadt het al een beetje, maar dit is een spanplafond die over de gehele oppervlakte licht doorlaat. Er hoeft hierbij dus geen rekening gehouden te worden met de spotjes. Het plafond bestaat uit twee lagen waartussen de lichtbron komt te hangen. Grote voordeel van dit plafond is dat je geen of minimale schaduwwerking hebt op de vloer. Daarnaast is het neutrale licht van het spanplafond ook nog eens een stuk rustiger voor je ogen dan veel andere lichtbronnen. Een goed optie voor kantoorruimtes in Dronten.
Naast de verschillende materialen, zijn er nog ontzettend veel opties in Dronten om het plafond helemaal naar jouw wensen aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld het spanplafond in Dronten laten bedrukken met een motief of afbeelding naar keuze. Of wil je juist een iets minder strak plafond? Dan kun je kiezen voor een plafond met een reliëf. Mogelijkheden genoeg! Piet Fikst ’t denkt graag met je mee om tot het ideale spanplafond te komen. Vul snel het contactformulier in en wij zorgen dat je snel in contact komt met één van de specialisten uit Dronten.

Voordelen vs. nadelen

Het laten plaatsen van een spanplafond in Dronten heeft een groot aantal voordelen, maar het is ook goed om een aantal (eventueel) negatieve punten mee te nemen in je beslissing.
De meeste voordelen zijn hierboven al kort genoemd, maar nog even kort op een rijtje:
- Geringe impact qua verbouwing. De meeste grote meubels kunnen gewoon blijven staan.
- In veel gevallen binnen één dag klaar door de vakmannen van Piet Fikst ’t uit Dronten.
- Onderhoudsarm en kleurvast, indien er niet gerookt wordt.
- Strak en modern plafond, afwerkt met lichtbronnen / spotjes naar keuze.
- Verschillende kleuren en optie mogelijk in Dronten, dus altijd een plafond naar jouw wensen.
- Relatief goedkoop, ten opzicht van bijvoorbeeld stucen.

Een aantal punten waarover je het aanschaffen van het spanplafond goed moet nadenken zijn:
- Er kan niets aan het plafond worden gehangen, zoals bijvoorbeeld lampen.
- Een eventuele beschadiging is niet te repareren. Het hele plafond zal vervangen moeten worden. Hierbij moet wel gezegd worden
dat alle materialen wel ontzettend sterk zijn en niet zomaar zullen scheuren.
- Roken wordt afgeraden in een ruimte met een spanplafond. Dit heeft met name te maken met het verkleuren van het materiaal.

Prijzen en laten doen

Niet helemaal onbelangrijk zijn natuurlijk de kosten voor het plaatsen van een spanplafond in Dronten. De prijzen kunnen flink variëren door alle verschillende opties en mogelijkheden. Globaal kun je rekening houden, wanneer je kiest voor een PVC of polyester spanplafond, met prijzen tussen de €70,- en €85,- per m². Wil je het spanplafond laten personaliseren met een eigen opdruk of patroon, houd dan rekening met een meerprijs van ca. €25,- per m².

Het akoestische plafond zal uitkomen op een prijs rond de €100,- / €150,-. De duurste optie, over het algemeen, is het lichtplafond met een vanaf-prijs die begint bij €140,-. Alle genoemde prijzen zijn inclusief montage in Dronten en per m².

Piet Fikst ’t zoek graag de mogelijkheden en prijzen voor jouw specifieke situatie in Dronten uit. Hiervoor hoef je alleen maar ons contactformulier in te vullen en wij zullen vrijblijvend voor je aan de slag gaan.

Plaatspagina 2-4

Vertel ons alles over je klus, dan komen wij je helpen!

Ben je een vakman?

Piet Fikst 't helpt je om nieuwe opdrachten te vinden.

Schrijf je nu in »

Trots onderdeel van Fikst 't