Spanplafond in Amsterdam

Plafondwerkzaamheden?
Piet komt graag bij je langs!

Vrijblijvende offertes,
geen kleine lettertjes.

Vergelijk offertes,
maak je keuze

Waarom kiezen voor Piet Fikst 't?Uitgebreid netwerk van specialistenDe beste aanbiedingenSpecialisten uit jouw regioVergelijk meerdere offertesGeheel vrijblijvend

Tegenwoordig kiezen veel mensen in Amsterdam voor een spanplafond. Het plafond geeft een strakke en moderne uitstraling en kan voorzien worden van verschillende soorten spotjes en lampen. Maar wat is een spanplafond nu precies? En hoe gaat dat in zijn werk? Op deze pagina zullen wij hierover meer informatie geven over de verschillende mogelijkheden en opties in Amsterdam. Mocht je direct willen weten wat Piet Fikst ‘t voor je kan betekenen voor een nieuw plafond in Amsterdam, vul dan ons contactformulier in om vrijblijvend een offerte te ontvangen.

Spanplafond

Spanplafond, kort uitgelegd

Een spanplafon is, de naam zegt het al een beetje, een doek dat heel strak gespannen wordt tegen het plafond. Over het hele plafond zullen raggels, houten latten, geplaatst worden. Zodra dit frame stevig aan het plafond hangt, wordt er een doek strak tegen het plafond bevestigd en helemaal strak getrokken. De afwerking in de hoeken gebeurd vaak met sierlijsten, zodat er één strak geheel ontstaat. Op die manier krijg je er een superstrak plafond met naar keuze spotjes en lampjes hierin verwerkt. Wil je meer weten over de mogelijkheden in Amsterdam? Als je het contactformulier invult, gaan wij graag voor je aan de slag.

Plaatspagina 1-5
Akoestisch spanplafond
Custom spanplafond
Spanplafond

Verschillende soorten spanplafond

Er zijn verschillende soorten materiaal te gebruiken voor het spanplafond. Ieder materiaal met zijn eigen voordelen en eigen prijs. Voor iedere optie geldt dat het materiaal aan strenge Europese regels voldoet op het gebied van de brandveiligheid.
Hieronder staan de 4 meest voorkomende soorten in Amsterdam kort beschreven:

Polyester spanplafond

Dit type spanplafond wordt ook wel ‘koud spanplafond’ genoemd. Dit heeft alles te maken met de wijze van plaatsen. Het doek wordt op maat gesneden door een specialist uit Amsterdam (net iets groter dan het plafond) en vervolgens op het frame aangebracht. Zodra het doek zo goed als strak hangt, wordt het overtollige zeil weggesneden met een mes en verder op spanning gebracht. Dit alles gebeurd op kamertemperatuur. Verlichting kan hierbij naar wens aangebracht worden.

PVC Spanplafond

In tegenstelling tot het polyester spanplafond, brengt de ervaren klusjesman uit Amsterdam het PVC spanplafond door middel van warmte aan op het plafond. Bij een temperatuur van 40 – 50 °C wordt het doek soepel gemaakt en is dit eenvoudig aan te brengen. Zodra het doek afkoelt naar kamertemperatuur zal het doek minder soepel worden en zichzelf op die manier straktrekken.
Verlichting kan hierbij ook naar wens geplaatst worden.

Akoestisch spanplafond

Wanneer je last hebt van een galm in je kamer of kantoorruimte in Amsterdam, kan een akoestisch spanplafond een optie zijn. Door de samenstelling van het materiaal zal het geluid geabsorbeerd worden door het doek, in plaats van dat het geluid weer terug gekaatst wordt. Daarnaast heeft dit materiaal een brandwerende werking en daarom uitermate geschikt om in kantoorruimtes te gebruiken.

Lichtplafond

Als laatste belichten wij het lichtdoorlatend spanplafond. Bij dit plafond worden er twee doeken met een tussenruimte van ca. 6-8 centimater aan het plafond bevestigd. Hiertussen komt de lichtbron te hangen. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld spotjes, zal het plafond egaal verlicht worden. Dit zorgt voor een minimale schaduwwerking op de vloer en ook is het erg rustig voor je ogen. Ideaal voor kantoorruimtes in Amsterdam

Naast de bovengenoemde soorten, zijn er nog veel verschillende opties mogelijk in Amsterdam. Denk hierbij aan bedrukte spanplafonds of spanplafonds met een reliëf. Weten wat de mogelijkheden in Amsterdam voor jou zijn? Neem dan snel contact op via het contact formulier.

Klaar om meer te ontdekken?

Ben je op zoek naar een nieuw spanplafond? Neem gerust contact op. Na het invullen van je gegevens krijg je vrijblijvend diverse offertes van de beste vakmannen uit jouw regio. Zo kun je thuis kiezen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding voor je nieuwe spanplafond.

Waarom een spanplafond?

De voornaamste reden waarom veel mensen uit Amsterdam kiezen voor spanplafond de minimale impact die de verbouwing met zich meeneemt. Waar bij stucen de hele ruimte leeggehaald dient te worden, kunnen de grote meubels bij het aanbrengen van een spanplafond gewoon blijven staan. De klussers van Piet Fikst ’t uit Amsterdam kunnen in de meeste gevallen het plafond al in één dag afronden.
Naast het snel en eenvoudig kunnen bevestigen, is het plafond ook nog eens onderhoudsarm. Let wel dat het roken in de ruimte invloed kan hebben op de kleur van je plafond.
De indeling voor de verlichting kan helemaal naar eigen wens gemaakt worden.

Naast de vele voordelen, is het wel goed om een aantal punten mee te laten wegen in je beslissing. Aan een spanplafond kun je niet direct iets ophangen. Houdt hier rekening mee bij het indelen van de verlichting. Daarnaast is een beschadiging aan het plafond niet te verhelpen. Je zult of met een beschadigd plafond blijven of het hele doek zal vervangen moeten worden. Wel moet hierbij gezegd worden dat het materiaal erg stevig is en niet zomaar scheurt. De mensen van Piet Fikst ’t uit Amsterdam helpen je graag verder met het maken van de juiste keuzes. Neem voor geheel vrijblijvende contact met ons op via het contact formulier.

Kosten spanplafond

Wanneer je kiest voor een ‘standaard’ systeemplafond, dus PVC of polyester, dan zullen de kosten in de meeste gevallen onder de €100,- per m² blijven. Inclusief het plaatsen door een vakman uit Amsterdam kun je rekening houden met prijzen tussen de €70,- en €85,-. Mocht je een gepersonaliseerd plafond willen, dan komt boven die prijs nog zo’n €20,- op.
Het akoestische spanplafond zal ongeveer uitkomen op een prijs, per m², tussen de €100,- en €150,-. Ook dit is inclusief het plaatsen in Amsterdam.
Het lichtdoorlatende plafond is normaal gesproken de duurste optie en deze heeft een vanafprijs die begint bij €140,- inclusief het monteren in Amsterdam.

Uiteraard geldt voor alle soorten dat bij een afname van een grotere hoeveelheid vierkante meters, de prijs per m² lager zal worden.

Het is mogelijk om het spanplafond zelf te plaatsen in Amsterdam, maar wanneer je hier geen ervaring mee hebt, raden wij dit ten zeerste af. Een klein foutje kan al zorgen voor een plafond dat niet mooi afgewerkt kan worden. Piet Fikst ’t maakt gebruik van ervaren vakmensen uit Amsterdam die dit graag voor u doen en zorgen voor een netjes afgewerkt plafond.

Benieuwd wat de prijs zal zijn voor jouw situatie en wensen? Geheel vrijblijvend zoeken de vakmensen uit Amsterdam via Piet Fikst ’t de mogelijkheden, samen met de bijbehorende prijzen, voor je uit. Vul hiervoor het contactformulier in en wij gaan voor je aan de slag.

Plaatspagina 1-4

Vertel ons alles over je klus, dan komen wij je helpen!

Ben je een vakman?

Piet Fikst 't helpt je om nieuwe opdrachten te vinden.

Schrijf je nu in »

Trots onderdeel van Fikst 't